Soluții pentru organizațiile îmbătrânite:


Optimizarea învățării ca o punte între generații 

Care este impactul îmbătrânirii populației asupra organizației dvs.? Organizația dvs. pierde cunoștiințe de valoare din cauza creșterii ratei pensionărilor? Sau organizația dvs. nu utilizează la capacitate maximă competențele angajaților în vârstă și potențialul celor tineri? Care este costul pentru compania dvs. prin pierderea cunoștiințelor cauzate de pensionarea angajaților?

Facilitarea și îmbunătățirea învățării între generații (învățare inter-generații sau IGL) sunt una din opțiunile pe care organizația dvs. le are în prevenirea pierderii de cunoștiințe și a subutilizării angajaților tineri și vârstnici. Dacă doriți să aflați mai multe apăsați aici pentru video sau încercați jocul despre IGL.

Organizația dvs. este conștientă de aceste probleme și interesată în maximizarea beneficiilor datorate schimbului de cunoștiințe între angajați? Sau organizația dvs. se confruntă de curând cu aceste probleme? Atunci vă rugăm sa accesați această pagină de internet unde veți găsi instrumente utile pentru găsirea unor soluții.

Beneficiile utilizării învățării inter-generații includ: prevenirea pierderii cunoștiințelor și competențelor critice, îmbunătățirea mobilității angajaților vârstnici, creșterea competențelor angajaților tineri și vârstnici precum și stimularea inovațiilor.

Această pagină de internet este rezultatul proiectului european SILVER care are ca scop dezvoltarea unui ghid pentru implementarea unor activități care să sprijine învățarea între gernerații în organizații. De asemenea, puteți să găsiți resurse științifice care atestă rezultatele obținute prin proiectul SILVER.

Descărcați pachetul zip Toolkit aici.